Naleśniki Węgierskie- Moja rodzina jest nimi zachwycona. Wystarczy kilka minut i są gotowe. Zapraszam na przepis

Gotowe puszyste naleśniki Węgierskie są idealnym przysmakiem dla całej Twojej rodziny.

 

Podawać je możesz na słodko, czyli z ulubionym dżemem lub owocami, jak i świetnie smakują z farszem mięsnym oraz warzywnym. Zajadać się nimi możecie na szybkie śniadanie, obiad lub na kolację wraz z całą rodziną.

Dzięki temu przepisowi dowiesz się w jak szybki sposób przygotować puszyste naleśniki, które rozpływają się w ustach.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 15 g drożdży
  • Cukier
  • 250 g mąki pszennej
  • Szczypta soli
  • 300 ml mleka
  • Olej
  • 2 jajka

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.Na samy początku wlej połowę mleka do miski, następnie pokrusz od niej również drożdże. Do osobnych misek oddziel żółtka od białek, następnie do białek wsyp szczyptę soli, po czym mikserem ubij je na sztywno.

 

2. Do przygotowanego rozczynu przełóż żółtka, po czym wlej resztę mleka i wsyp stopniowo mąkę, cały czas mieszaj, następnie powoli dodawaj ubite białka. Tak przygotowane ciasto pozostaw na 15 minut.

3.Po tym czasie rozgrzej na patelni odrobinę oleju i smaż naleśniki. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!