Jestem pewna, że tak przygotowane kotleciki zasmakują całej Twojej rodzinie. Ich przygotowanie jest bardzo proste oraz szybkie, a wszystkie potrzebne składniki bardzo łatwo dostępne. Spróbuj i przekonaj się sama jakie są pyszne!
2 jajka
Liść laurowy
12 średnich ziemniaków
Łyżeczka soli
Cebula
5 łyżek mąki
Cebula
500 g mielonego wołowego mięsa
Szczypta soli oraz pieprzu
1. Na samym początku w osolenie wodzie ugotuj obrane oraz pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki.
2. Następnie wylej wodę i zagnieć je na gładkie puree.
3. Na mniejszą kosteczkę pokrój obraną cebule.
4. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, po czym na złoty kolor podsmaż pokojoną cebulkę. Następnie dodaj do niej mielone mięso oraz całość przypraw szczyptą soli i pieprzu, po czym dokładnie wymieszaj.
5. Gdy puree jest już chłodniejsze dodaj do niego jajko oraz mąkę, po czym dokładnie zagnieć masę.
6. Rękoma zrób kulki, po czym lekko je rozpłaszczaj. Następnie nakładaj przygotowany farsz. Każde z nich dokładnie sklej, a by powstały małe kotleciki.
7. Każdy kotlecik obtocz w mące ze wszystkich stron.
8. Następnie rozgrzej olej na patelni i smaż z każdej strony przez kilka minut.