Pyszne kotlety ziemniaczane z dodatkiem mięsa- idealne pasują na każdą okazję. Wszyscy będą nimi zachwyceni

Poniżej znajdziesz sprawdzony przepis na szybkie w przygotowaniu kotlety ziemniaczane , które nadziewane są mięsem. Za każdym razem szybko znikają z talerzy.

Jestem pewna, że tak przygotowane kotleciki zasmakują całej Twojej rodzinie. Ich przygotowanie jest bardzo proste oraz szybkie, a wszystkie potrzebne składniki bardzo łatwo dostępne. Spróbuj i przekonaj się sama jakie są pyszne!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:

2 jajka
Liść laurowy
12 średnich ziemniaków
Łyżeczka soli
Cebula
5 łyżek mąki

 

POTRZEBNE SKŁADNIKI NA PRZYGOTOWANIE FARSZU:

Cebula
500 g mielonego wołowego mięsa
Szczypta soli oraz pieprzu

 

WYKONANIE:

1.  Na samym początku w osolenie wodzie ugotuj obrane oraz pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki.

 

2. Następnie wylej wodę i zagnieć je na gładkie puree.

 

3. Na mniejszą kosteczkę pokrój obraną cebule.

4. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, po czym na złoty kolor podsmaż pokojoną cebulkę. Następnie dodaj do niej mielone mięso oraz całość przypraw szczyptą soli i pieprzu, po czym dokładnie wymieszaj.

5. Gdy puree jest już chłodniejsze dodaj do niego jajko oraz mąkę, po czym dokładnie zagnieć masę.

6. Rękoma zrób kulki, po czym lekko je rozpłaszczaj. Następnie nakładaj przygotowany farsz. Każde z nich dokładnie sklej, a by powstały małe kotleciki.

7. Każdy kotlecik obtocz w mące ze wszystkich stron.

8. Następnie rozgrzej olej na patelni i smaż z każdej strony przez kilka minut.

 

Tak przygotowane kotleciki, koniecznie podawaj na gorąco z dodatkiem pysznego sosu pomidorowego oraz posypane świeżymi ziołami. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!