To wspaniały smak – idealny jako Wielkanocny deser, szybki i bez pieczenia. Rezultat zaskakuje, a wystarczy ubić mleko skondensowane z orzechami. Ten deser powstaje błyskawicznie i posmakuje całej rodzinie. Koniecznie spróbuj tego przepisu! Na moim stole pojawia się zawsze w Wielkanoc i szybko znika.
Na patelnię wlej całą puszkę mleka skondensowanego.
Następnie dodaj 80 g białej czekolady i gotuj na małym ogniu.
Orzechy włoskie i suszoną żurawinę lub wiśnie dorzuć do reszty składników. Możesz też użyć innych, ulubionych suszonych owoców. Wszystko gotuj i mieszaj przez około 3-4 minuty.
Następnie na blaszce rozłóż papier do pieczenia. Wyłóż masę na papier i poczekaj aż trochę przestygnie. Następnie uformuj z niej roladę. Pozostaw do zastygnięcia na około 1-2 godziny.
Gotowy deser przechowuj w lodówce.