Wystarczy zamiast pieczarek dodać grzyby leśne, a smak dania nabierze charakteru i wyjątkowości. Pieczone w rękawie warzywa są soczyste, pełne smaku i aromatu. Cóż więcej potrzeba do kawałka wyśmienitego, ulubionego mięsa? Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Ziemniaki oraz marchewkę obierz i umyj, a następnie pokrój w kostkę. Umyte pieczarki oczyść i pokrój w plasterki, a czosnek przeciśnij przez praskę.
2. W dużej misce, wymieszaj ze sobą składniki, dopraw do smaku solą, pieprzem, polej oliwą. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na 20 minut. Po tym czasie, przełóż wszystko do rękawa i zabezpiecz klamrą.
3. Rękaw przełóż na blaszkę i piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200 stopni C, przez 1 godzinę. Gotowe!