1. W garnku, zagotuj mleko z wodą, dodaj cukier, sól, masło i mąkę. Gotuj na małym ogniu do czasu, aż zgęstnieje i stanie się zwarte – powinno odchodzić od ścianek garnka. Wtedy zdejmij z ognia, wbij jajka i dokładnie wymieszaj.
2. Potem, wyłóż ciasto tworząc brzegi na blaszkę o wymiarach 25 x 30 cm, wysmarowaną olejem lub przykrytą papierem do pieczenia. Piecz przez 30 minut, w piekarniku, rozgrzanym do 180 ° C, a następnie pozwól mu ostygnąć.
3. Jajka, mąkę, cukier i cukier waniliowy, wymieszaj mikserem w misce. Następnie, do garnka z mlekiem, dodaj mieszankę i doprowadź do wrzenia, często mieszając na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje.
4. Do gęstej masy, dodaj miękkie masło i wymieszaj. Odstaw do wystygnięcia.
5. W wysokiej misce, ubij mikserem śmietanę, a następnie stopniowo dodawaj do schłodzonej masy ciągle mieszając. Krem gotowy, więc wyłóż go na ciasto i wygładź z wierzchu.
6. Przed podaniem, schłodź deser w lodówce przez 2 godziny. Gotowe!