Usmażona w cebulowym cieście, rozpływa się w ustach. Jest delikatna i aromatyczna w środku, a zarazem chrupiąca na zewnątrz. Doskonała Świąteczna potrawa dla miłośników dań z rybką w roli głównej w wyjątkowej odsłonie. Do dzieła!
1. Fileta z łososia umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na mniejsze kawałki.
2. Teraz przygotuj ciasto cebulowe: Obrany czosnek i cebulę wraz z jajkiem i śmietaną zmiel blenderem na gładką masę.
3. Następnie, dodaj sól, pieprz, olej, proszek do pieczenia i mąkę. Dokładnie wymieszaj, powinno konsystencja przypominać ciasto naleśnikowe.
4. Do przygotowanego ciasta, przełóż kawałki ryby i wymieszaj. Wstaw do lodówki na 30 minut.
5. Smaż kawałki ryby w cieście na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony. Nadmiar tłuszczu, odsącz na ręczniku papierowym. Gotowe!