Przygotowanie jest bardzo proste, a stanowi doskonałą przekąskę orzeźwiającą. Rodzina będzie zachwycona.
Składniki:
Przygotowanie:
Obydwa kremy należy dokładnie ostudzić.
Całą śmietankę wlać do blendera i dodać skondensowane mleko. Ubijaj przez 3 minuty, aż konsystencja będzie pięknie puszysta.
Dodać wino musujące i posypać także kawałkami czekolady. Teraz wystarczy wszystko wymieszać szpatułką. Powstały krem przełożyć do miski. Włożyć do zamrażarki na co najmniej 3 godziny.
Po tym czasie lody można wyjąć i podać.
Składniki:
Przygotowanie:
Obierz banany. Pokrój w plasterki. Umieść plasterki banana w garnku.
Dodaj masło. Posypać cukrem. Dokładnie wymieszać.
Postaw garnek na kuchence. Gotuj, ciągle mieszając, na średnim ogniu, aż będzie miękki.
Banany ubić mikserem ręcznym na gładką masę. Do puree bananowego dodaj skondensowane mleko. Dobrze wymieszaj. Do głębokiej miski wlać krem.
Ubij śmietanę mikserem. Delikatnie wymieszaj puree bananowe partiami ze śmietaną. Czekoladę posiekaj nożem na twardej powierzchni.
Do śmietanki wlać posiekaną czekoladę. Dokładnie wymieszaj szpatułką. Wlać masę kremową do formy.