Aromatyczna zupa serowa – Wyjątkowa, delikatna konsystencja sprawia, że wprost rozpływa się w ustach

Aromatyczną, pełną smaku, kremową zupę serową z ziemniakami, przygotujesz w zaledwie 30 minut i z tanich, łatwo dostępnych składników, które masz zazwyczaj w swojej kuchni. Moi bliscy ją uwielbiają i zawsze czekają na nią z niecierpliwością. Dlatego ja, zawsze gotuję ją dla bliskich z prawdziwa przyjemnością. Do dzieła!

 

SKŁADNIKI:
  • Pieczarki – 300g
  • Ziemniaki – 480 g
  • Cebula – 120 g
  • Marchewka – 60 g
  • Ser topiony – 2 szt.
  • Woda – 1,2 l
  • Sól do smaku
  • Olej słonecznikowy do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W garnku z lekko osoloną wodą, ugotuj ziemniaki przez 15 minut.

2. W tym czasie, na rozgrzanej patelni z olejem, podsmaż pieczarki pokrojone w plasterki, posiekaną cebulkę i marchew startą na tarce o grubych oczkach do miękkości. Gotowe warzywa dodaj do gotujących się ziemniaków. Doprowadź do wrzenia i gotuj kilka minut.

3. Na koniec, dodaj starty na tarce serek topiony i gotuj na małym ogniu często mieszając do czasu, aż całkowicie się rozpuści. Gotowe!

 

Dla wzbogacenia smaku, możesz dodać odrobinę startego na tarce o drobnych oczkach parmezanu. Aromatyczna zupa serowa, już woła bliskich do stołu. Smacznego!

error: Content is protected !!