Bananowiec bez pieczenia – Ekspresowy deser dla każdego i na każdą okazję, obok którego nikt nie przejdzie obojętnie.

Jeśli właśnie naszła Cię ochota na jakieś małe „co nieco”, a wyprawa do najbliższego sklepu osiedlowego zdaje się być wiecznością – ten przepis jest właśnie dla Ciebie!

 

Doskonały deser dla każdego i na każdą okazję, który przygotujesz szybko i z minimalnego zestawu produktów. Przygotowany według tego sprawdzonego przepisu, wprost rozpływa się w ustach. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • biszkopty – 2 opakowania
  • banany – 5-6 szt.
  • kwaśna śmietana – 500 ml
  • cukier – 1 szklanka
  • mleko – 300 ml
  • owoce do dekoracji (mogą być truskawki, kiwi albo pomarańcza)
  • czekolada – 1 tabliczka

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Na dno formy, poukładaj warstwę namoczonych wcześniej w mleku biszkoptów. Banany pokrój w plasterki, śmietankę ubij z cukrem.

 

2. Warstwę biszkoptów, przykryj bananami, a następnie ubitą śmietanką. Warstwy w tej samej kolejności, powtarzaj do wyczerpania składników. Gotowe!

 

Przed podaniem, schłodź ciasto w lodowce przez przynajmniej 30 minut i udekoruj owocami oraz startą na tarce czekoladą. Smacznego!

error: Content is protected !!