To ciasto, przygotujesz z prawdziwą przyjemnością i zjesz kiedy tylko chcesz bez żadnych wyrzutów sumienia. Twoi bliscy będą zachwyceni od pierwszego kęsa. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. W wygodnej misce, ubij mikserem na sztywno oddzielone od żółtek białka z cukrem.
2. Następnie, nie przerywając ubijania dodawaj po kolei żółtka. Na koniec, dodaj schłodzoną masę kakaową przygotowaną wcześniej i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
3. Gotowe ciasto, przełóż do formy (24cm x 35 cm), wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 40 minut. Kiedy wystygnie, przekrój ciasto na pół.
5. W tym czasie, przygotuj masę budyniową: Ugotuj budyń zgodnie z instrukcja na opakowaniu, a następnie utrzyj ją z miękkim masłem.
6. Jedną część ciasta, wysmaruj masą budyniową i przykryj drugą, lekko dociskając. Całość polej obficie polewą czekoladową. Smacznego!