Delikatne i miękkie ciasto z aromatycznym, mięsnym wnętrzem to prawdziwe niebo w gębie. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. W garnku, na małym ogniu podgrzej kefir (nie gotuj!), a następnie dodaj sodę, sól i cukier. Kiedy składniki się rozpuszczą i połączą ze sobą, zdejmij z ognia i odstaw na kilka minut. Do nieco przestudzonej masy, dodawaj stopniowo mąkę i ciągle mieszając doprowadź do uzyskania jednolitego, gęstego ciasta.
2. Czas na nadzienie: W misce, wymieszaj mięso mielone z posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami.
3. Na rozgrzanej patelni ze sporą ilością oleju (ok. 1 cm.), wyłóż porcje ciasta i rozpłaszcz. Następnie szybko nałóż na środek porcję nadzienia i przykryj warstwą ciasta. Pamiętaj, że czynność tą musisz wykonać szybko, aby brzegi ciasta połączyły się ze sobą.
4. Smaż z każdej strony na małym ogniu na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu, odsącz na ręczniku papierowym.