Cebulowe krążki- pyszna przekąska, która szybko znika z talerzy, Twoi goście będą zachwyceni

Przygotowanie krążków cebulowych jest bardzo proste , a co najważniejsze bardzo szybkie. Koniecznie przygotuj tą przekąskę, gdy zjawią się nie zapowiedziani goście.

Gotowe krążki idealnie pasują na każde spotkanie rodzinne lub ze znajomymi. Możesz jeść je same lub zamaczać w idealnie przygotowanym domowym sosie. Koniecznie musisz je przygotować, a na pewno będziesz zachwycona!

 

LISTA SKŁADNIKÓW (NA 4 PORCJE)
  • Olej
  • 2 duże cebule
  • Sól oraz pieprz

 

SKŁADNIKI NA CIASTO:
  • Jajko
  • 3 łyżki mąki
  • Sól oraz pieprz
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

 

WYKONANIE:

1.Na samym początku koniecznie musisz przygotować ciasto. Dokładnie połącz ze sobą jajka, przyprawy, mąkę oraz oliwę z oliwek. Następnie pozostaw przygotowane ciasto na około pół godziny.

 

2.W grubsze piórka pokrój obrane cebule, następnie przełóż je do miski z zimną wodą na około pół godziny.

 

3.Po upływie tego czasu wyjmij cebulę na ręcznik papierowy i dokładnie w ten sposób ją osusz. Tak przygotowaną cebulę zanurzaj w gotowym cieście i smaż na głębokim oleju do momentu, aż ich kolor będzie złoty. Aby usunąć nadmiar tłuszczu, koniecznie połóż je na ręcznik papierowy. Życzę smacznego!

 

Tak przygotowane krążki koniecznie podawaj zawsze na ciepło. Do przygotowania ciasta możesz także dodaj lekkie piwo. Wtedy będą bardziej chrupiące oraz puszyste. Dla lepszego smaku dodaj do ciasta również kminek, paprykę mieloną lub kolendrę. Po usmażeniu idealnie także smakują posypane sezamem. Sosy , które świetnie smakują z krążkami cebulowymi to sos tatarski, czosnkowy lub sos musztardowy.

error: Content is protected !!