Chrupiące mielone – Pięknie wyglądają i smakują wyśmienicie. Koniecznie wypróbuj ten sprawdzony przepis

Przepis polecam w szczególności miłośnikom dań mięsnych, lubiącym eksperymentować w kuchni i zachwycać swoich bliskich nowinkami kulinarnymi.

 

Z kilku podstawowych produktów, wyczaruj chrupiące kotleciki w niecodziennej formie, obok których nikt nie przejdzie obojętnie. Ten smak zachwyci każdego bez wyjątku. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • wafle okrągłe (andruty) – 6 sztuk
  • mięso mielone wieprzowe – 500 g
  • jajka – 3 szt.
  • mleko – 50 ml
  • cebula – 1 szt.
  • olej słonecznikowy – 2 łyżki
  • pieprz i sól do smaku
  • inne ulubione przyprawy

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Mięso mielone, wymieszaj z drobno pokrojoną cebulą, dodaj 1 jajko i przyprawy.

2. Na jednym waflu, rozłóż porcje mięsa, przykryj drugim waflem i lekko dociśnij. Pokrój całość na 6 trójkątów, procedurę powtórz z pozostałymi waflami i farszem mięsnym.

3. Pozostałe jajka, roztrzep z mlekiem i każdy trójkąt obtocz w przygotowanej mieszance.

 

4. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony. Gotowe!

 

 

Przed podaniem, odsącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawaj na gorąco. Smacznego!

error: Content is protected !!