Odkąd upiekłam je pierwszy raz, zawsze goszczą na moim świątecznym stole. Bez nich, moi bliscy nie wyobrażają sobie żadnej uroczystości. Wprost rozpływają się w ustach. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. W wygodnej misce, wymieszaj przesianą mąkę z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Potem, dodaj jogurt i miękkie masło, wymieszaj i zagnieć jednolite, gładkie ciasto. Z gotowego ciasta uformuj kulkę i zawiń ją w folię spożywczą. Wstaw do lodówki na 1 godzinę.
2. Po tym czasie, wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj na podsypanym mąką blacie roboczym. Wytnij dowolne kształty i poukładaj je na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 ° C, przez 10-15 minut w zależności od grubości i wielkości ciasteczek. Gotowe!