Wystarczą trzy składniki, które zawsze znajdziesz w swojej kuchni i w kilka minut możesz wyczarować smaczny deser do popołudniowej filiżanki aromatycznej kawy lub herbaty. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Herbatniki zmiel blenderem, a następnie przełóż je do wysokiej miski, dodaj masło orzechowe i ugnieć dłonią. Uzyskana masa, powinna być miękka i lekko wilgotna.
2. Z przygotowanej masy, uformuj małe podłużne ciasteczka i poukładaj je na blaszce do pieczenia.
3. W kąpieli wodnej, rozpuść czekoladę. Jeśli wolisz, możesz zastąpić ją czekoladą mleczną lub białą.
4. Ciasteczka kolejno zanurzaj w czekoladzie i układaj na kratce, aby nadmiar spłynął. Odstaw do całkowitego stężenia. Gotowe!
Ciasteczkom orzechowym, według tego przepisu, możesz nadać dowolny kształt i udekorować według własnych upodobań. Smacznego!