Ciasteczka z rodzynkami – Doskonały smak i ekspresowe wykonanie w zaledwie 15 minut

Domowe ciasteczka bez względu na stopień trudności ich wykonania, nigdy nie będą równać się z kupionymi w sklepie, wątpliwej jakości.

 

Ciasteczka z rodzynkami, według tego przepisu przygotujesz szybko i z prawdziwą przyjemnością. Radzę przygotować od razu podwójną porcję, bo znikają ze stołu błyskawicznie. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • 400 g twarogu
  • 2 jajka
  • 20 g masła
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki cukru
  • cukier puder
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 40 g rodzynek lub innych dodatków.

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Utrzyj jajka z solą i cukrem, dodaj twaróg oraz miękkie masło i wymieszaj. Następnie, dodaj mąkę oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj mikserem do połączenia się składników. Na koniec, dodaj rodzynki i inne, ulubione dodatki.

 

2. Na blaszkę przykrytą papierem do pieczenia i z pomocą łyżki, uformuj zgrabne ciasteczka, zachowując między nimi odstępy.

 

3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 15-20 minut. Gotowe!

 

Przed podaniem, posyp ciasteczka obficie cukrem pudrem lub udekoruj według własnego pomysłu. Smacznego!

error: Content is protected !!