Ciasto czekoladowe, które wykonasz ekspresowo. Rozpływa się w ustach.

Dziś mam dla Was obłędnie pyszny i ekspresowy przepis na szybkie ciasto czekoladowe! Ten pyszny deser, przyjdzie Ci na ratunek za każdym razem gdy do drzwi zapukają niespodziewani goście!

 

Składniki
  • Kefir 1 szklanka
  • Cukier 1 szklanka
  • Mąka pszenna 1 szklanka
  • Kakao 2 łyżki
  • Soda 1 łyżeczka

 

Przygotowanie

Wymieszaj kefir z sodą. Wymieszaj mąkę, cukier i kakao i wlej kefir.

Nasmaruj formę masłem, połóż pergamin. Wlej ciasto.

Piecz ciasto około 20-25 minut w 200 stopniach. Czy ciasto jest gotowe możesz sprawdzić za pomocą drewnianego patyczka lub wykałaczki.

Gotowe ciasto można polać lukrem na wierzch i można przekroić na pół i posmarować dżemem, śmietaną z jagodami lub skondensowanym mlekiem.

 

Możesz natychmiast serwować je do stołu, ale lepiej zostawić je przez co najmniej kilka godzin.

error: Content is protected !!