Ciasto według tego przepisu jest bardzo delikatne , a co za tym idzie rozpływa się w ustach. Koniecznie zrób ciasto z tego przepisu, a jestem pewna , że ta potrawa zniknie jako pierwsza na rodzinnej wigilii. Zapraszam poniżej na wspaniały oraz szybki przepis!
1.Do dużej miski wlej wodę gazowaną, olej, następnie wbij jajko, po czym wsyp cukier oraz sól, całość bardzo dokładnie wymieszaj.
2.Do wymieszanych składników dodawaj stopniowo mąkę pszenną, po czym starannie rękoma zacznij wyrabiać ciasto.
3. Tak przygotowane ciasto koniecznie owiń spożywczą folią, po czym połóż na nie mokrą ścierkę, następnie pozostaw na 20 minut. Po tym czasie ciasto jest już gotowe na lepienie pierogów!
4.W miedzy czasie koniecznie przygotuj swój ulubiony farsz na Świąteczne pierogi. U nas w domu na każdą Wigilie przygotowuje farsz z kapusty oraz grzybów lub farsz ziemniaczany. Dzięki idealnemu ciastu oraz pysznemu farszu Świąteczne pierogi są gotowe!
Tak przygotowane ciasto idealne pasuje na świąteczne pierogi, gdyż jest bardzo delikatne i świetnie komponuje się z pysznymi farszami. Święta Bożego Narodzenia to jest piękny rodzinny czas, dlatego nie może zabraknąć na stole pysznych zrobionych z serca pierogów. Życzę smacznego oraz Wesołych Świąt!