Ten deser możesz jeść zawsze kiedy chcesz i bez najmniejszych wyrzutów sumienia. Zachwyci smakiem nawet najmłodszych domowników, a świadomość podania zdrowego i smacznego deseru sprawi, że przygotujesz go z prawdziwą przyjemnością. Do dzieła!
1. Płatki owsiane, zalej gorącym mlekiem, delikatnie wymieszaj i odstaw na 10 minut. Obrane ze skórki banany, rozgnieć w miseczce widelcem.
2. Do rozgniecionych bananów, dodaj jajka i sól. Ubij trzepaczką, dodaj kakao, proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.
3. Teraz, połącz namoczone w mleku płatki owsiane z bananami.
4. Formę wysmaruj miękkim masłem i przełóż do niej ciasto. Wierzch ciasta, posyp posiekanymi orzechami.
5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 35-40 minut.
6. W tym czasie, przygotuj polewę: W kąpieli wodnej, rozpuść pokruszona czekoladę w gorącym mleku. Z pomocą rękawa cukierniczego, udekoruj ciasto według uznania. Gotowe!
Gdy czekolada całkowicie zastygnie, możesz wołać bliskich na deser. Smacznego!