1. Zacznij od przygotowania kremu: W garnku na małym ogniu doprowadź do wrzenia 400 ml mleka z cukrem i cukrem waniliowym.
2. Do pozostałego mleka, dodaj budyń waniliowy i dobrze wymieszaj. Do gotującego się mleka, wlej powoli rozrobiony budyń i mieszaj do czasu, aż zgęstnieje.
3. Na koniec, dodaj rozdrobnioną czekoladę i mieszaj do czasu, aż się rozpuści. Przykryj garnek folią spożywczą i odstaw do wystygnięcia.
4. Teraz, wystudzoną masę budyniową wymieszaj mikserem, stopniowo dodając twarożek oraz wcześniej ubitą mikserem śmietankę. Jeśli krem jest za mało słodki, możesz dodać cukier puder.
5. Czas na składanie warstw ciasta: Biszkopty namoczone wcześniej w mleku, ułóż na dnie formy (tj. trzy rzędy po 5 szt.) Następnie, nałóż grubą warstwę kremu, warstwę pokrojonych w plasterki truskawek. Warstwy układaj do wyczerpania składników.
6. Ostatnią warstwą niech będzie krem, ponieważ zdecydowanie łatwiej będzie je ozdobić w efektowny sposób. Gotowe!
Przed podaniem, schłodź ciasto w lodówce przez kilka godzin i wołaj bliskich na pyszny deser. Smacznego!