Miłość można wyrażać na wiele różnych sposobów i nie potrzebne są przy tym wielkie słowa. Wystarczy spojrzeć na talerzyk z deserem i wszystko jest już jasne… Do dzieła!
1. W misce, wymieszaj mikserem 3 jajka, 175 g cukru, 175 g roztopionego masła, 175 g mąki, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Na koniec, dodaj czerwony barwnik spożywczy, wymieszaj i przelej do małej formy. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 25 minut. Upieczone ciasto – wystudź.
2. W tym czasie, wymieszaj mikserem w misce pozostałe jajka, cukier, mąkę, roztopione masło, proszek do pieczenia i ekstrakt waniliowy, dodaj kakao i mleko.
3. Z czerwonego biszkopta, wytnij serduszka z pomocą foremki.
4. Do prostokątnej formy, wlej połowę ciasta czekoladowego i na środku poukładaj rządek wykrojonych serduszek. Wypełnij formę pozostałym ciastem ciastem czekoladowym i wygładź z wierzchu.
5. Piecz całość w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 25 minut. Gotowe!
Gdy całkowicie wystygnie, polej ciasto z wierzchu rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Smacznego!