Aromatyczna, delikatna, miękka w środku i chrupiąca z zewnątrz sprawia, że nie zatrzymasz się na jednym kawałku. Dlatego przygotuj od razu podwójną porcję, bo znika ze stołu błyskawicznie. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Cukinie obierz ze skóry i pokrój w plastry o grubości ok. 0,5 – 0,7 cm.
2. Posyp plastry solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Delikatnie przemieszaj cukinię w przyprawach.
3. W osobnej misce, wymieszaj jajka z solą i jogurtem. Następnie, stopniowo dodawaj mąkę, aby ciasto było rzadsze niż naleśnikowe.
4. Każdy kawałek cukinii obtocz najpierw w mące, a następnie w cieście.
5. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony. Gotowe!
Cukinia w cieście, najlepiej smakuje na gorąco, bezpośrednio po usmażeniu. Smacznego!