Czosnkowe ziemniaczki – Doskonały dodatek do wszystkich dań mięsnych, który zachwyci każdego bez wyjątku

Genialny pomysł na smaczny i aromatyczny dodatek do każdego dania mięsnego i na każdą okazję.

 

Wystarczy kilka podstawowych składników oraz kilka minut na przygotowania. Potem już tylko wkładasz do piekarnika i czekasz, a wolny czas spędzasz na pogaduchy z bliskimi i przygotowanie pysznej surówki. Do dzieła!

SKŁADNIKI:
  • ziemniaków 1 kg
  • czosnek 2-3 ząbki
  • oliwa 3 łyżki
  • musztarda 1 łyżeczka
  • sól pół łyżeczki
  • natka pietruszki
  • przyprawy według uznania

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Małe ziemniaki obierz ze skórki, umyj i pokrój w ósemki. W misce, wymieszaj oliwę z solą, przyprawami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną natką pietruszki. Przygotowaną mieszanką, polej ziemniaki i dokładnie wymieszaj.

 

2. Następnie, przełóż ziemniaki w przyprawach do rękawa, ponakłuwaj go wykałaczką i ułóż na blaszce do pieczenia.

 

3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180-200 ° C, przez 50 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia, rozetnij rękaw i pozwól im się zarumienić. Gotowe!

 

Pyszne, aromatyczne i chrupiące ziemniaczki, podawaj na gorąco z każdym rodzajem mięsa i zestawem surówek z świeżych warzyw. Smacznego!

error: Content is protected !!