Deser fit – Przygotujesz go szybko, bez grama mąki i cukru. Możesz go jeść bez żadnych wyrzutów sumienia

Genialny przepis na fit deser dla każdego, który możesz jeść zawsze kiedy tylko chcesz i bez najmniejszych wyrzutów sumienia o zbędne kilogramy. Spróbuj i przekonaj się sama!

SKŁADNIKI:
  • 100 g masła
  • 150 g orzechów włoskich
  • 1 dojrzała cytryna
  • 4 jajka
  • 80 g erytrytolu
  • 200 ml śmietanki 36%
  • Wanilia (szczypta do smaku)
  • Aby było smaczniej, możesz dodać trochę startej czekolady.

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Do osobnych miseczek, rozdziel białka od żółtek.

2. Do białek dodaj 40 g erytrytolu, łyżeczkę soku wyciśnietego z cytryny i ubij na gęstą, sztywną pianę. Teraz dodaj zmielone orzechy, wymieszaj delikatnie i przełóż równomiernie do okrągłej formy o średnicy 16-18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.

3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 170°C, przez 20-25 minut.

4. W tym czasie, do żółtek dodaj śmietankę, wanilię, pozostałe 40 g erytrytolu, miękkie masło i ubijaj trzepaczką do czasu, aż zgęstnieje.

5. Wystudzone ciasto, przekrój na pół i przełóż przygotowanym wcześniej kremem. Gotowe!

Przed podaniem, udekoruj ciasto według uznania i wołaj bliskich na deser. Smacznego!

error: Content is protected !!