1. Do garnka wlej wodę oraz mleko, następnie dodaj masło, cukier oraz sól , po czym stopniowo wsypuj mąkę. Cały czas mieszaj i gotuj na małym ogniu do momentu, aż masa będzie jednolita. Następnie do tak przygotowanego ciasta wbij jajko i dokładnie całość połącz ze sobą.
2. Gotowe ciasto przełóż na blachę, na której znajduje się papier do pieczenia, wyłóż dno oraz boki blachy. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez pół godziny, następnie po tym czasie wyjmij i odstaw , aby całkowicie ostygło.
3. Do miski wbij jajka, dodaj cukier , cukier waniliowy oraz mąkę, całość wymieszaj za pomocą miksera. W garnku podgrzewaj mleko, po czym wlewaj do niego przygotowaną mieszankę, całość mieszaj, do momentu, aż masa zgęstniej.
4. Do tak przygotowanej masy dodaj miękkie masło całość bardzo dokładnie połącz ze sobą. Następnie odstaw , aby przestygło.
5. Do wysokiej miski wlej śmietanę i ubij ją , po czym powoli dodawaj do wcześniej przygotowanego kremu cały czas delikatnie mieszaj. Tak przygotowany krem połóż na upieczone wcześniej ciasto.
6. Gotowy deser schładzaj w lodówce minimum 2 godziny. Po tym czasie pyszny deser jest gotowy!