Najlepsze domowe gofry – Genialny przepis, dzięki któremu moje gofry zawsze znikają ze stołu błyskawicznie.

W moim domu, goszczą na stole bardzo często i są najchętniej zjadanym deserem przez moje najmłodsze pociechy.

 

Zawsze robię ich podwójną porcję, bo znikają błyskawicznie. Serwuję je również na niedzielne śniadanie i jako zdrową, puszystą i chrupiącą przekąskę między posiłkami. Smakują wyśmienicie, podane prosto z gofrownicy oraz z ulubionymi dodatkami. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

 

SKŁADNIKI:
  • 250 g mąki
  • 120 ml ciepłego mleka
  • 100 g rozpuszczonego masła
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Utrzyj jajka z cukrem, a następnie dodaj ciepłe mleko i roztopione masło.

2. Składniki, wymieszaj mikserem na gładką, jednolitą masę, dodając stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

 

3. Przygotowane ciasto, nakładaj porcjami do rozgrzanej gofrownicy i piecz na złoty kolor. Gotowe!

 

Pyszne, chrupiące gofry po lekkim wystudzeniu, podawaj posypane cukrem pudrem, bitą śmietaną lub owocami. Za taki deser, wszyscy domownicy będą Ci wdzięczni. Smacznego!

error: Content is protected !!