Domowe pralinki – Genialnie proste, szybkie w przygotowaniu i zdrowe słodkości, które możesz jeść bez żadnych wyrzutów sumienia

Nie ma takich dzieci na świecie, które potrafiły by odmówić sobie dziennej dawki słodkich pyszności. A już na pewno nie moje.

 

Dlatego też zawsze mam w zapasie genialny sposób na uniknięcie kupowania sklepowych słodyczy z pełną gamą konserwantów, barwników i innych ulepszaczy. Poznaj genialny przepis na zdrowe i smaczne słodycze, które pięknie wyglądają i można serwować pociechom zawsze wtedy, kiedy mają na to ochotę. W tym przepisie ważna jest tylko jedna zasada: Im więcej, tym lepiej… Do dzieła!

 

SKŁADNIKI:
  • 400 g chudego twarogu;
  • 200 g herbatników;
  • 50 g orzeszków ziemnych;
  • cukier;
  • kakao;
  • wanilia.

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Twaróg przełóż do miski, rozgnieć widelcem, dodaj wanilie i cukier (według uznania). Zmiel wszystko blenderem na gładką, jednolitą masę. Następnie, dodaj do masy zmielone herbatniki i orzechy. Całość dokładnie wymieszaj.

2. Z gotowej masy twarogowej, uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki obtocz w ulubionych dodatkach, np.: w wiórkach kokosowych, posypce czekoladowej lub w posiekanych orzechach.

3. Domowe praliny przed podaniem, wstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Gotowe!

 

Domowe pralinki przygotowane według tego przepisu, pięknie wyglądają i można je jeść bez najmniejszych wyrzutów sumienia – kiedy tylko masz na to ochotę. Smacznego!

error: Content is protected !!