Doskonała alternatywa dla miłośników szybkich i smacznych dań na każdą okazję, lubiących nowinki kulinarne i eksperymentowanie w kuchni. Poznaj genialny trik szefów kuchni, na najlepszy smak warzyw w sosie. Tego smaku długo nie zapomnisz… Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Szalotki i czerwoną cebulę pokrój w drobna kosteczkę i podsmaż w dużym garnku na smalcu. Dopraw do smaku solą, pieprzem, dodaj tymianek i wymieszaj.
2. Gdy cebula się zarumieni, dodaj białe wino i bulion drobiowy. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Filety z kurczaka umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę, dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. W tym czasie, podsmaż na rozgrzanej patelni z olejem pokrojone w plasterki pieczarki.
4. Do gotującego się buliony, wrzuć podsmażone pieczarki, a na tej samej patelni, podsmaż pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone. To tajemnica doskonałego smaku ogórków w sosie, genialna sztuczka najlepszych szefów kuchni. Podsmażone ogórki, dodaj do gotującego się bulionu z pieczarkami i cebulką.
5. Teraz, dodaj przecier pomidorowy i zagotuj. Następnie, dodaj śmietanę i śmietankę. Dobrze wymieszaj składniki.
6. Na koniec, dodaj podsmażonego na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju fileta z kurczaka, wymieszaj i zdejmij z ognia – nie gotuj. Gotowe!