1. W ciepłym mleku, rozpuść drożdże, dodaj łyżkę cukru, drożdży i 2 łyżki mąki. Dokładnie wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
2. Teraz, do zaczynu dodaj jajka, pozostały cukier, sól, pozostałą mąkę oraz stopniowo miękkie masło. Zagniataj miękkie ciasto do czasu, aż przestanie kleić się do dłoni. Gotowe ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1,5 – 2 godziny. Od czasu do czasu, przewróć ciasto na drugą stronę (3 razy).
3. Po tym czasie, uformuj z ciasta zgrabne bułeczki, poukładaj je na blaszce przykrytej papierem do pieczenia i pozwól nieco odpocząć przez 10 minut. Teraz, wysmaruj bułeczki roztrzepanym żółtkiem.
4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200°C, przez 20 minut. Smacznego!