Bułeczki przygotowane według tego sprawdzonego przepisu, są wyjątkowo smaczne i pięknie wyglądają. Na sam ich widok cieknie ślinka, więc podwijaj rękawy i do dzieła!
1. W wysokiej misce, wymieszaj przesiana mąkę z solą, drożdżami, wodą, mlekiem i olejem.
2. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto i odstaw w ciepłe miejsce na 40 minut do wyrośnięcia.
3. Z gotowego ciasta, uformuj małe kuleczki i każdą rozwałkuj na cienki, okrągły placek. Zrób nacięcie do połowy krążka i zroluj.
4. Układaj bułeczki na blaszce, przykrytej papierem do pieczenia, przykryj czystą ściereczką i odstaw na kolejne 15 minut. Pamiętaj, aby miedzy bułeczkami zachować odstęp.
5. Na koniec, wszystkie bułeczki wysmaruj mlekiem i posyp obficie sezamem. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 ° C, przez 30 minut. Gotowe!