Dzielę się więc z Wami sprawdzonym przepisem na fileta z kurczaka z papryką, ale marynowanego w wyjątkowy sposób. Mięso jest delikatne, kruche i soczyste, a moje dzieci zachwycone! Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Umyte i oczyszczone filety z kurczaka, osusz ręcznikiem papierowym.
2. Co 2 cm., wykonaj ukośne nacięcia po obu stronach fileta.
3. Umytą i oczyszczoną paprykę pokrój w średnie paski. Następnie powkładaj je w każde wykonane nacięcie.
4. Tak przygotowane filety, przełóż na blaszkę, przykrytą papierem do pieczenia. Teraz wymieszaj musztardę ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem. Całe filety, dokładnie wysmaruj przygotowaną mieszanką.
5. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C, przez 20-30 minut – przykryte folią aluminiową, potem zdejmij folię i piecz nie dłużej niż 40-45 minut, aby mięso nie było suche.