Doskonały smak soczystej i mięciutkiej karkówki z tymi dodatkami sprawi, że nikt nie przejdzie obok niej obojętnie. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Karkówkę umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w plastry. Następnie, natrzyj każdy plaster solą, pieprzem, mieloną papryką i przełóż do miski. Przykryj miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki na kilka godzin.
2. Po tym czasie, obtaczaj plastry mięsa w mące i smaż na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanej patelni z olejem.
3. Tak przygotowaną karkówkę, przełóż do naczynia żaroodpornego, a na nich poukładaj kolejno cebulę pokrojoną w piórka i pieczarki pokrojone w plasterki.
4. Teraz, przygotuj sos: W misce, wymieszaj wszystkie składniki, polej sosem zawartość naczynia i przykryj pokrywką.
5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200°C, przez 1,5 godziny. Gotowe!
Pyszną karkóweczkę, podawaj na gorąco z ryżem lub ziemniakami. Smacznego!