Proste i szybkie w przygotowaniu, a zarazem smaczne i wyjątkowe w smaku danie obiadowe, które zachwyci Twoich bliskich od pierwszego kęsa. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Jajka ugotuj na twardo. Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym i lekko rozbij tłuczkiem.
2. Dopraw mięso do smaku solą, pieprzem i papryką.
3. W misce wymieszaj drobno pokrojone jajka z jogurtem, startym na tarce o grubych oczkach serem i doprawiając solą, pieprzem oraz bazylią. Dobrze wymieszaj.
4. Plastry mięsa, poukładaj w naczyniu żaroodpornym, posyp drobno pokrojoną cebulą, przygotowaną wcześniej masą jajeczną i wygładź z wierzchu.
5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 40 minut. Gotowe!
Podawaj na gorąco z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Smacznego!