Gofry przygotowane na patelni- idealny sposób na szybką oraz bardzo chrupiącą przekąskę. Moja rodzina jest nimi zachwycona.

Poniżej znajdziesz idealny sposób na przygotowanie gofrów na patelni.

 

Wygląd gofrów z patelni jest bardzo podobny do naleśników, jednak przygotowanie gofrowego ciasta znacznie się różni od ciasta naleśnikowego.

Smażyć gofry możesz na zwyklej patelni, lub dla lepszego efektu koniecznie użyj patelnię z prążkowym dnem. Zapraszam na przepis poniżej!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 4 jajka
  • 240 g masła
  • 6 łyżek cukru
  • 250 g mąki
  • Wanilia do smaku

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.Za pomocą miksera wymieszaj dokładnie w misce jajka oraz cukier.

 

2.Następnie powoli dodaj roztopione masło, wanilię oraz mąkę pszenną. Składniki połącz ze sobą używając miksera przez kilka minut.

3. Przygotowane ciasto wlewaj na suchą ale ciepła patelnię i smaż przez kilka minut z obu stron. Ciasto wlewaj tak jak smażysz naleśniki, koniecznie rozprowadź je po całej powierzchni patelni.

 

4. Po usmażeniu , koniecznie zwijaj gotowe gofry w rulony. Tak przygotowana przekąska jest gotowa!

 

Jeśli chcesz dodaj do nich nadzienie, np. bita śmietanę, ulubiony krem czy twarożek z pokrojonymi świeżymi owocami. Życzę smacznego!

 

Koniecznie przekaż swoim znajomym ten szybki oraz bardzo prosty przepis na gofry z patelni!

error: Content is protected !!