Do tej pory nawet nie przyszło mi do głowy, że można go przygotować tak szybko i w tak prosty sposób. Gulasz według tego sprawdzonego przepisu polecam wszystkim miłośnikom
aromatycznych i smacznych dań mięsnych oraz ceniącym swój czas spędzony w kuchni. Do dzieła!
1. Mięso oczyść, umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę.
2. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
3. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego z pokrywką, posyp posiekaną cebulą i czosnkiem, dodaj przyprawy i pozostałe składniki. Na koniec, dodaj 2 kostki bulionu i zalej wszystko wodą. Dokładnie wymieszaj i przykryj pokrywką.
4. Duś w piekarniku, rozgrzanym do 180 stopni C, przez 90 minut Jeśli użyłaś mięsa wołowego, czas duszenia może się wydłużyć). Gotowe!