Idealne sałatki na każdą okazję, dzięki którym Twoja waga na pewno się nie powiększy.
Poniżej znajdziesz idealne przepisy na sałatki, które możesz jeść o każdej godzinie.
Dzięki nim Twój organizm otrzyma potrzebne minerały oraz wiele witamin. Zarówno piękny wygląd jak i niesamowicie pyszny smak zachęcają do szybkiego skosztowania!
Sałatka przygotowana z buraków
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
Marchew
-
Burak
-
Biała kapusta
-
3 łyżki leju lnianego
-
3 łyżki soku z cytryny
WYKONANIE:
1. Przygotowanie tej sałatki jest banalnie proste, gdyż wszystkie warzywa musisz drobno poszatkować, następnie skropić je sokiem z cytryny oraz dodać olej lniany. Dla lepszego smaku dodaj szczyptę soli oraz czarnego mielonego pieprzu.
Sałatka z dodatkiem tuńczyka
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
2 pomidory
-
100 g czarnych oliwek bez pestek
-
170 g tuńczyka w sosie własnym
-
240 g kukurydzy
-
3-4 większe liście sałaty
-
Szczypta soli
-
Czarny mielony pieprz
SPOSÓB WYKONANIA:
1. Na samym początku dokładnie umyj liście sałaty, po czym osusz je ręcznikiem papierowym. Następnie porwij ją na mniejsze kawałki i wrzuć do miski, dodaj również kukurydzę , pokrojone oliwki, odcedzonego tuńczyka oraz pokrojone na kosteczkę pomidory. Koniecznie dodaj także szczyptę soli oraz pieprzu, jeśli chcesz całość skrop oliwą. Tak przygotowane składniki dokładnie wymieszaj. Wszyscy będą zachwyceni , gdy ta sałatka pojawi się na stole.
Pyszna sałatka z dodatkiem kurczaka
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
3-4 pomidory
-
1-2 łyżki oliwy z oliwek
-
Pierś z kurczaka
-
3 łodygi szczypiorku
-
1-2 ogórki
-
50 g sałaty
-
3-4 łodygi pietruszki
-
Szczypta soli
-
Mielony czarny pieprz
WYKONANIE:
Na mniejsze kawałki pokrój wszystkie składniki. Następnie na patelni z dodatkiem oleju podsmaż
pokrojonego kurczaka. Na głęboki talerz połóż porwane liście sałaty, następnie przełóż ostudzonego kurczaka oraz wszystkie pozostałe pokrojone warzywa. Całość posyp drobno posiekanym szczypiorkiem oraz natką pietruszki, po czym dodaj również oliwę.
Pyszna oraz bardzo lekka sałatka
LISTA SKŁADNIKÓW:
-
550 g buraków
-
400 g marchwi
-
2 łyżki startego chrzanu
-
¼ średniej kapusty białej
-
2 łyżki soku z cytryny
-
Dodatkowo 1 jabłko
WYKONANIE:
1. Za pomocą tarki zetrzyj wszystkie warzywa na dużych oczkach. Następnie dodaj chrzan oraz sok z cytryny, całość dokładnie wymieszaj.
Dzięki tej sałatce zgubisz nawet 4 kg w ciągu 3 tygodni. Dla lepszego efektu możesz, także wypić napój z przepisu poniżej. Do dzieła!