Do przygotowania tego deseru będziesz potrzebowała kefiru, dzięki któremu Twoje ciasto nabierze całkiem innego lepszego smaku. Wszystkie składniki jakich potrzebujesz , na pewno znajdziesz w najbliższym sklepie spożywczym.
Zapraszam na przepis poniżej, na pewno bardzo CI się spodoba.
1. Do miski przenieś twaróg, następnie dodaj sól oraz 9 łyżeczek cukru. Całość wymieszaj za pomocą miksera.
2. Do wymieszanej mieszanki dodaj kefir, po czym wsyp mąkę. Rękoma zacznij wyrabiać ciasto. Odpowiednio wyrobione ciasto powinno być elastyczne oraz bardzo miękkie.
3. Na średniej grubość plasterki pokrój obrane jabłko, wtedy na pewno łatwiej i szybciej będzie się piekło.
4. Pokrój na kwadraciki 5×5 cm rozwałkowane ciasto.
5. Na wyciętych kwadracikach kładź kawałki jabłka, po czym posyp cukrem oraz odrobiną cynamonu, tak przygotowane zwiń , aby jabłko było zakryte. Aby łatwiej było zawinąć, połóż jabłka po przekątnej.
6. Formę wyłóż papierem do pieczenia, po czym nakładaj na niej gotowe kieszonki.
7. Piecz przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni.
8. Po tym czasie koniecznie wyjmij wszystkie piekarnika, następnie nałóż na nie czystą ściereczkę i pozostaw do ostygnięcia. Gdy będą chłodniejsze posyp je cukrem pudrem. Życzę smacznego!
Gotowe kieszonki pięknie pachną, a ich wspaniały smak zachwycie nie jednego łasucha