Kolorowe „Makaroniki” pięknie wyglądają, smakują wyjątkowo, a najmłodsze pociechy są nimi zachwycone. Lepiej od razu przygotuj podwójną porcję, bo znikają ze stołu błyskawicznie. Do dzieła!
1. Oddziel białka od żółtek, białka ubij z cukrem na gęstą, białą masę. Podziel ją na kilka części i każdą wymieszaj z kilkoma kroplami barwnika.
2. W misce, wymieszaj przesianą mąkę migdałową z 150 g cukru pudru.
3. Do każdej kolorowej masy, dodaj taką samą porcję mieszanki mąki z cukrem pudrem i delikatnie wymieszaj, zachowując puszystość.
4. Z pomocą rękawa cukierniczego wyciskaj kolorowe masy na blaszkę przykrytą papierem do pieczenia i odstaw na 30 minut.
5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 140°C, przez 15 minut.
6. W tym czasie, przygotuj nadzienia: W misce, wymieszaj mikserem serek mascarpone z pozostałym cukrem pudrem, czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
7. Nadzienie i roztopioną czekoladę, nakładaj między dwa makaroniki. Gotowe!
Kolorowe ciasteczka z delikatnym nadzieniem, nie pozostawią wobec siebie nikogo obojętnym. Na deser, nawet nie będziesz musiała nikogo wołać. Sami przybiegną. Smacznego!