Krążki cebulowe – Doskonała przekąska na każdą okazję, którą przygotujesz w tempie ekspresowym

Genialna i banalnie prosta w przygotowaniu przekąska dla każdego i na każdą okazję w zaledwie kilka minut.

 

Świetnie smakują samodzielnie oraz w towarzystwie ulubionych, domowych sosów. Z ogromnym powodzeniem, mogą zastąpić krakersy, orzeszki czy chipsy podczas wieczornego seansu filmowego z rodziną. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI: (NA 4 PORCJE)
  • 2 duże cebule
  • olej
  • sól, pieprz

 

DODATKOWO:
  • 3 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Zacznij od przygotowania ciasta: W misce, roztrzep jajko z solą, pieprzem, olejem, dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 30 minut.

2. Cebulę obierz, pokrój w grube piórka i zalej zimną wodą. Odstaw na 30 minut.

 

3. Potem, osusz krążki cebulowe ręcznikiem papierowym i obtocz w przygotowanym wcześniej cieście.

4. Smaż na rozgrzanej patelni w głębokim oleju z każdej strony na złoty kolor. Gotowe!

 

Przed podaniem, odsącz krążki z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Do ciasta, możesz również dodać wiele aromatycznych przypraw lub dodatków, np.: paprykę, kminek, kolendrę i podawać z ulubionymi sosami. Smacznego!

error: Content is protected !!