Przygotujesz je ekspresowo i w takim samym tempie znikają ze stołu. Polecam przygotować od razu podwójną porcję… Do dzieła!
150 ml wody
110 g mąki pszennej
70 g masła
50 g mozzarelli
25 g parmezanu
3 jajka
szczypta soli
szczypta czarnego pieprzu
garść posiekanej natki pietruszki
1. W małym garnku, rozpuść miękkie masło.
2. Dodaj wodę, sól, pieprz i doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Następnie, dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Gdy masa wystygnie, dodaj jajka i ubij mikserem na jednolitą masę.
3. Na koniec, do masy dodaj startą mozzarellę posiekaną natkę pietruszki. Uformuj z masy małe kulki i poukładaj je na blaszce, przykrytej papierem do pieczenia. Posyp z wierzchu, startym parmezanem.
4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 190°C, przez 25 minut. Gotowe!
Kulki serowe, najlepiej smakują bezpośrednio po upieczeniu. Jeśli jednak zostanie coś na później, na pewno się nie zmarnują. Smacznego!