Pięknie wygląda, smakuje wyśmienicie, a łatwość i szybkość przygotowania ciasta z minimalnego zestawu łatwo dostępnych składników to prawdziwa przyjemność pieczenia. Do dzieła!
1. W wygodnej misce, ubij mikserem jajka z cukrem. Następnie, dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, miękkie masło, cukier waniliowy, startą skórkę i sok z połowy cytryny. Mieszaj do czasu uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji. Na koniec, dodaj kandyzowane owoce (opcjonalnie) i wymieszaj.
2. Do okrągłej formy o wymiarach 24 cm. wyłożonej papierem do pieczenia, przełóż gotowe ciasto i wygładź z wierzchu.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 stopni C, przez 40-50 minut. Gotowość ciasta, sprawdzaj drewnianym patyczkiem lub wykałaczką. Ciasto po upieczeniu, odstaw do wystygnięcia.
4. W tym czasie, przygotuj lukier: Wodę z sokiem z cytryny, wymieszaj dokładnie z cukrem pudrem. Gotowe!