Miłośnicy domowych, szybkich i prostych, domowych wypieków będą zachwyceni tak samo, jak moi bliscy kilka lat temu. Od tamtej pory, gości na moim stole bardzo często i nie tylko na tym Świątecznym. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Jabłka umyj, obierz i usuń nasiona. Następnie pokrój je w średnią kosteczkę. Przełóż jabłka do dużej miski, posyp cynamonem i skrop sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszaj i odstaw.
2. W tym czasie, przygotuj ciasto: Wymieszaj miękkie masło z cukrem i cukrem pudrem. Potem, dodaj sól, jajka i wymieszaj mikserem na gładką, jednolitą masę.
3. Teraz, dodaj przesianą mąkę, jabłka i ponownie wymieszaj.
4. Gotowe ciasto, przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 stopni C, do czasu aż się zarumieni. Gotowe!
Ciasto maślane z jabłkiem po upieczeniu wystudź i udekoruj cukrem pudrem. Smacznego!