1. W dużej misce, wymieszaj ciepłe mleko z drożdżami, dodaj cukier, sól, mąkę i miękkie masło. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto.
2. Przykryj miskę ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 60-90 minut. Po tym czasie, uformuj z ciasta kulę, rozpłaszcz ja lekko i podziel na sześć równych trójkątów.
3. Z każdego trójkąta uformuj kulkę, przykryj ściereczką i odstaw na kolejne 15 minut. Potem, każdą kulkę rozpłaszcz i podziel na trzy równe części i uformuj z nich kulki.
4. Umieść po trzy kulki w foremce na mufinki, przykryj ściereczką i ponownie odstaw na 15 minut.
5. Tak przygotowane ciasto, wysmaruj mlekiem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C, przez 15-20 minut. Gotowe!
Po upieczeniu, ciepłe bułki wysmaruj roztopionym masłem i wołaj bliskich na ucztę. Smacznego!