Raz posmakowane nie daje o sobie zapomnieć. Idealna i uniwersalna propozycja, która doskonale sprawdzi się zarówno podczas niedzielnego obiadu, na przyjęcie uroczyste, czy też jako szybki lunch do pracy.
Wybrane mięso należy umyć i pokroić na równe kawałki. Następnie obtoczyć należy je w mące z każdej strony. Na rozgrzanym na patelni oleju należy usmażyć przygotowane w ten sposób mięso przez kilka minut z każdej ze stron, tak by mięso nie było surowe. Następnie przełóż mięso na talerz.
W tym czasie pokroić trzeba drobno czosnek. Kolejno na pozostałym po podpieczeniu mięsa oleju usmażyć należy przez minutę, bądź dwie pokrojony wcześniej czosnek. Następnie dodać do niego należy pozostałą mąkę i podsmażyć razem jak wcześniej (by nie narażać na przypalenie trzeba zmniejszyć temperaturę).
Kolejno dodać trzeba do tego wodę po czym zamieszać. Następnym krokiem będzie dodanie przypraw oraz wymieszanie powstałego sosu. Mięso przełożyć trzeba do naczynia żaroodpornego. Kolejno polać je należy przygotowanym uprzednio sosem.