1.Przypraw solą oraz pieprzem umytą oraz drobno pokrojoną wieprzowinę. Dokładnie obrane oraz umyte ziemniaki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Następnie pokrój w krążki obraną cebulę. Na pół plasterki pokrój umyte pomidory. Używając tarki zetrzyj na niej ser. Obrany czosnek bardzo drobno posiekaj lub przeciśnij go przez praskę. Drobno pokrój ulubione zioła.
Odpowiednie przygotowanie mięsa pod kołderką:
Na samym początku posmaruj dokładnie olejem całą powierzchnie blachy, po czym układaj po kolei: mięso, cebula, oraz ziemniaki. Dokładnie posmarowane pomidory majonezem układaj jako kolejna warstwę. Przygotowane danie włóż do nagrzanego piekarnika do 200°C i piecz 45 minut. Gotowe!
Wyciągnij blachę przed końcem pieczenia, następnie danie posyp czosnkiem, ziołami jak i startym serem, potem włóż ponowienie do piekarnika i piecz do momentu rozpuszczenia się sera. Smacznego!