Mięso po japońsku – mięciutkie i soczyste, idealne dla wszystkich miłośników dań mięsnych w dobrym stylu

Zawsze delikatne i soczyste mięsko, polecam w szczególności miłośnikom mięsnych nowinek kulinarnych w dobrym stylu. Aromatyczna, pełna smaków marynata sprawia, że mięso wprost rozpływa się w ustach i nie pozwala o sobie zapomnieć jeszcze przez długi czas. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • Mięso wieprzowe – 600 g
  • Kolendra – 0,5 łyżeczki
  • Gałka muszkatołowa – 0,5 łyżeczki
  • Cukier – 1 łyżeczka
  • Imbir – 0,5 łyżeczki
  • Skrobia – 1 łyżka
  • Sos sojowy – 6 łyżek
  • Olej słonecznikowy – 2 łyżki
  • Czosnek – 2 ząbki

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W misce, wymieszaj sos sojowy z przyprawami, cukrem, skrobią i czosnkiem, przeciśniętym przez praskę.

2. Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w plastry. Rozbij plastry mięsa tłuczkiem, zalej marynatą i wstaw do lodówki na 3 godziny.

3. Na rozgrzanej patelni z olejem, usmaż mięso do miękkości na złoty kolor z każdej strony. Gotowe!

 

Podawaj z ryżem lub ziemniakami i zestawem surówek z świeżych warzyw. Smacznego!

error: Content is protected !!