1. Ziemniaki jednakowej wielkości, dokładnie umyj i ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Jajko ugotuj na twardo.
2. Czerwona kapustę drobno poszatkuj, dodaj 1 łyżeczkę soli i dobrze ugnieć dłonią. Cebulę obierz, pokrój w pół piórka, przełóż do miseczki i zalej wrzątkiem. Parz ja przez kilka minut.
3. Ugotowane i ostudzone wcześniej ziemniaki obierz i pokrój w kosteczkę, a ogórki kiszone pokój w plasterki, groszek odsącz z zalewy.
4. W wygodnej misce, wymieszaj dokładnie wszystkie składniki wraz z odsączoną z wody cebulą.
5. Teraz, przygotuj dressing: W blenderze na gładką masę, wymieszaj masło, jajko, musztardę, cukier, sól, sok wyciśnięty z połowy cytryny i czosnek przeciśnięty przez praskę.
6. Polej sałatkę przygotowanym dresingiem i delikatnie wymieszaj całość. Gotowe!