Doskonałe połączenie smaków oraz aromatyczne dodatki sprawiają, że omlet turecki nie tylko smakuje wyśmienicie, ale również pięknie prezentuje się na stole. Jestem pewna, że zachwyci również Twoich bliskich. Do dzieła!
1. Na rozgrzanej patelni z oliwą, podsmaż drobno posiekany czosnek.
2. Potem, dodaj obraną i drobno posiekaną cebulę i paprykę, dopraw do smaku solą i pieprzem. Smaż do miękkości.
3. W misce, ubij trzepaczką jajko, dodaj mleko, mąkę, zioła, szczyptę soli, pieprz i wymieszaj. Zalej mieszanką jajeczną, warzywa na patelni.
4. Teraz, poukładaj na całej powierzchni pokrojonego w plasterki pomidora i posyp tartym startym na tarce o grubych oczkach serem.
5. Następnie, na każdym plasterku pomidora, poukładaj połowę ugotowanego na twardo jajka.
6. Posyp jajka tymiankiem i mieloną czerwoną papryką i ponownie startym na tarce serem.
7. Przykryj patelnię pokrywką i smaż na małym ogniu do czasu, aż ser całkowicie się rozpuści. Smacznego!