1. Pieczarki umyj, oczyść i gotuj w całości w garnku z wodą przez dwie minuty. Następnie przecedź je przez sito i opłucz zimną wodą.
2. Teraz przygotuj marynatę: W misce, wymieszaj miód z musztardą i sokiem z cytryny. Następnie, wymieszaj pieczarki z przygotowaną marynatą i odstaw na około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
3. W wygodnym garnku, podgrzej olej. W tym czasie, roztrzep w misce jajko z mlekiem i solą.
4. Przed smażeniem, pieczarki zanurzaj najpierw w jajku, a następnie w mące, znów w jajku i w bułce tartej. Aby pieczarki zyskały niezwykły aromat, możesz do bułki tartej dodać odrobinę kurkumy.
5. Pieczarki smaż przez kilka minut, od czasu do czasu odwracając je na drugą stronę – na złoty kolor. Potem odsącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Gotowe!