Pieczarkowa przekąska – Pięknie wygląda i smakuje wyśmienicie. Dzięki tym dodatkom, zapragniesz ją jeść bez przerwy

Doskonała, aromatyczna przekąska z pieczarek, która nie tylko wygląda zjawiskowo, ale również smakuje wyśmienicie.

 

Genialne połączenie smaków w kilka minut zmieni zwykłe składniki w pyszną przekąskę lub genialny dodatek do dań mięsnych. Gwarantuję, że pieczarkowa przekąska zachwyca smakiem i znika ze stołu błyskawicznie, więc lepiej od razu przygotuj podwójną porcję. Do dzieła!

SKŁADNIKI:
  • 500 g pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 2 łyżki octy balsamicznego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • sól, pieprz do smaku
  • pęczek natki pietruszki

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Na rozgrzanej patelni z olejem, podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek. Potem, dodaj papryczkę chili i umyte wcześniej małe pieczarki w całości. Następnie, dodaj sos sojowy, ocet balsamiczny, cukier, tymianek i dokładnie wymieszaj.

2. Dopraw całość do smaku solą, pieprzem i ciągle mieszając duś przez 10 minut. Na koniec, posyp pieczarki posiekaną natką pietruszki. Gotowe!

 

Podawaj na gorąco lub na zimno jako samodzielną przekąskę oraz jako dodatek do wszystkich dań mięsnych. Smacznego!

error: Content is protected !!